تاریخ انتشار : 7 مرداد 1394 16:42

نماینده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

اختلاس های میلیاردی یک شبه اتفاق نمی افتد

نماینده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مسئول هماهنگی هیات های رسیدگی به تخلفات اداری گفت: فسادهای مالی در کشور صدای همه را درآورده است. به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کرمانشاه، مراد عبداللهیان در کارگاه یک روزه آموزش فرآیند رسیدگی به تخلفات کارکنان و راهکارهای پیشگیری از آن که امروز (7 مردادماه) با حضور مدیران و کارشناسان اداری زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سه استان کرمانشاه، لرستان و ایلام در محل استانداری کرمانشاه برگزار شد، هدف از برگزاری این دوره آموزشی را آموزش در زمینه پیشگیری از تخلفات اداری عنوان کرد و افزود: در این نشست گرد هم آمدیم تا آسیب های پنج ساله را که احصاء کرده ایم بررسی کرده، دلایل ارتکاب آن را عنوان کرده و آموزشی در زمینه پیشگیری از آن داشته باشیم.

وی با اشاره به تفاوت رابطه دولت با مردم در ایران نسبت به سایر کشورها، گفت: در ایران کوچکترین تخلفی که از هر فردی سر بزند، مردم، نظام را مسئول می دانند و در این زمینه به مردم حق می دهیم، زیرا برای این نظام هزینه کرده اند و توقع دارند. بدنه دولت در ایران گسترده است. در کشور 120 میلیون نفری ژاپن تنها 300 هزار نفر کارمند دولت هستند و عمده امور به عهده بخشی خصوصی و NGO هاست.

آنطور که باید، قانون در زمینه برخورد با اختلاس اجرا نمی شود

وی با بیان اینکه موضوع فساد، صدای همه را درآورده است، گفت: بدون رودربایستی باید بگوییم در حال حاضر در هر بحث و هر جمعی، موضوع فساد مطرح می شود، هر چند که در خیلی موارد در این زمینه نیز مبالغه هایی صورت می گیرد. این عقیده در میان مردم وجود دارد که در کشور آنطور که باید با قاطعیت در زمینه فساد برخورد نمی شود و این در حالیست که قانون قوی و محکمی در این زمینه داریم. مشکل ما در این است که آنطور که باید قانون در زمینه برخورد با اختلاس اجرا نمی شود.

"تخم مرغ دزد، شتر دزد می شود"

وی اظهار کرد: مدیران باید دقت داشته باند که اختلاس های بزرگ در یک لحظه صورت نگرفته و ذره ذره این تخلفات پیش رفته تا به رقم های چند هزار میلیاردی رسیده و این مصداق همان مثل معروف است که "تخم مرغ دزد، شتر دزد می شود". این مسئله نشان می دهد چنانچه از همان ابتدا تخلفات کوچک شناسایی شده و با آنها با قاطعیت برخورد شود، دیگر شاهد فسادهای بزرگ نخواهیم بود.

عبداللهیان با تاکید بر اینکه تمام تخلفات صورت گرفته به مدیران بر می گردد، گفت: اولاً زیردستان همواره به مدیر خود در زمینه اجرای قانون نگاه می کنند و چنانچه مدیران خود را قانون گریز و قانون ستیز ببینند، قطعاً بر روی آنها تاثیر گذار خواهد بود. از طرف دیگر نظارت ناصحیح مدیران است که موجب می شود تخلفاتی در مجموعه آنها شکل گرفته و رشد کند. در همین راستا مصوب کردیم چنانچه تخلفی از سوی کارمندی انجام شود، مدیر او نیز احضار شود.

وی تصریح کرد: همچنین مصوب کردیم همه کارمندان موظفند چنانچه دستوری از مدیر خود دریافت کرده و آن را خلاف قانون دیدند، موضوع را به صورت کتبی به مقام مافوق اطلاع داده و چنانچه مقام مافوق به صورت کتبی اجازه انجام آن کار را صادر کرد، دستور صادره را انجام دهند. این کارمندان باید دستور کتبی مافوق را مبنی بر انجام آن کار، نزد خود نگاه دارند تا بعدها در محافل قانونی و بازرسی گرفتار نشوند و به اجازه شفاهی به هیچ عنوان اکتفا نکنند.

عبداللهیان در ادامه کم کاری و سهل انگاری در انجام وظایف، نقض قوانین، سوء استفاده از موقعیت اداری، غیبت غیر موجه و سوءاستفاده از مقام و موقعیت را عمده تخلفات زیرمجموعه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد و افزود: خوشبختانه در زمینه برخورد با این تخلفات مجازات های مناسبی از اخطار کتبی و کسر از حقوق تا اخراج لحاظ شده است.

از اول انقلاب تاکنون آجر روی آجر نگذاشته ایم

وی با اشاره به مشکلات موجود در بخش های اداری، گفت: متاسفانه هنوز شرح وظایف خود را آنطور که باید نمی دانیم و از اول انقلاب تاکنون آجر روی آجر نگذاشته ایم و با آمدن هر مدیر همه کارها از صفر شروع شده و این کار علاوه بر اینکه باعث شده کارها به کندی پیش برود، خسارت های فراوانی را به بیت المال هم وارد کرده است.

عبداللهیان با بیان اینکه اکثر مدیران کشور از دو حال خارج نیستند، گفت: یا مدیران ما متخلف هستند و یا سوءمدیریت دارد که عمده آنها دارای سوءمدیریت هستند، زیرا اگر مدیریت درستی اعمال شود قطعا شاهد تخلف نخواهیم بود. مدیر باید این تدبر و آگاهی و نظارت را داشته باشد که اگر احتمال سوء استفاده از سوی فردی وجود دارد، او را در محلی قرار دهد که دسترسی به بیت المال نداشته باشد، یا فردی که احتمال مشکلات اخلاقی او را می دهد برای او مانع ایجاد کرده یا برنامه های تربیتی و اخلاقی برای او در نظر بگیرد.

برخی مدیران تخلفات پنهان دارند

وی با ابراز این عقیده که برخی مدیران تخلفات پنهان دارند، ادامه داد: متاسفانه مدیرانی داریم که چند سال در یک مجموعه هستند و هیچ حرکتی نمی کنند و بر تمام تخلفات صورت گرفته سرپوش گذاشته و خود را درگیر مشکلات نمی کنند. به خاطر این گونه فعالیت ها، این مدیران اغلب مدیران موفقی هستند و سالها سمت خود را حفظ می کنند، در حالیکه اینها سم مجموعه های اداری هستند.

عبداللهیان تصریح کرد: قطعا اگر مدیری حرکت و یا خلاقیتی به خرج دهد بی عیب و نقص نخواهد بود و ما بررسی می کنیم و چنانچه مدیری زحمت خود را کشیده و اشکالاتی غیرعمدی حادث شده باشد، نه تنها مدیر را توبیخ نمی کنیم، بلکه او را تشویق هم می کنیم.

نرخ بیکاری در قشر تحصیلکرده کشور 43 درصد است

وی با بیان اینکه 38 میلیون نفر جمعیت کشور را افراد زیر 35 سال تشکیل می دهند، گفت: این در حالیست که نرخ بیکاری در قشر تحصیلکرده کشور 43 درصد است و این قشر نگاهشان به ما مسئولین است که مشکلاتشان را حل کنیم.

عبداللهیان بیان کرد: متاسفانه در شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی مطالب و تصاویری از سوی برخی مدیران و کارمندان دولت منتشر می شود که مایه خجالت است و این امر موجب شده تا مردم نسبت به مسئولین بی اعتماد شوند و خدا نکند روزی برسد که این بی اعتمادی به حدی برسد که موجب لطمه به نظام شود و همه مسئولین در این زمینه شرعا و قانونا موظفند.

بهنیا، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه نیز در این مراسم با بیان اینکه ارتقای سلامت اداری یک از وظایف کارکنان دولت است، گفت: در این راستا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه جامعی را در زمینه آموزش و پیشگیری از تخلفات اداری تدارک دیده است. ما معتقدیم علاج واقعه قبل از وقوع است و باید در زمینه رسیدگی به تخلفات اداری و پیشگیری از آنها به کارکنان آموزش داده شود. این امر موجب شد تا دوره آموزشی فرآیند رسیدگی به تخلفات کارکنان و راهکارهای پیشگیری از آن با حضور مدیران و کارشناسان اداری سه استان کرمانشاه، لرستان و ایلام انجام شود.